Οργανωμένα Σύνολα

Η θεατρική παράδοση στο χωριό.
Από το 1905 με την ίδρυση του αναγνωστήριου η “Πρόοδος” αρχίζει και η ενασχόληση των Ασγατιτών με το θέατρο. Μέχρι και τη δεκαετία του 1960 ο σύλλογος ανέβασε πάρα πολλά έργα, ιδιαίτερη όμως θεατρική δραστηριότητα παρουσίασε η περίοδος 1934-1940 και 1943-1948.Οι θεατρικές παραστάσεις που έδιναν δεν περιορίζονταν μόνο εις το χωριό μας, αλλά πολλές φορές παρουσίαζαν τα έργα τους και σε άλλες κοινότητες.
Από το 2014 , το κοινοτικό συμβούλιο αναβίωσε τις θεατρικές παραστάσεις και κάθε χρόνο έχουμε νέο έργο.

  • Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Τον Μάιο 1988 ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Αποδήμων Ασγάτας. Την πρωτοβουλία για την ίδρυση του είχε ο τότε πρόεδρος της κοινότητας κ. Πολύδωρος Αναστασίου που κινητοποίησε τους απόδημους. Ο σύνδεσμος τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του μετείχε σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στο χωριό. Μεγάλη επιτυχία ήταν η χοροεσπερίδα στην οποία λάμβαναν μέρος όλοι οι Ασγατίτες. Πήρε την πρωτοβουλία και προχώρησε στον εξωραϊσμό της πλατείας και της βιβλιοθήκης που σήμερα αποτελούν στολίδια για το χωριό. Σε συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο συμμετείχε σε δεντροφυτεύσεις, εκστρατείες καθαριότητας και εκθέσεις. Συνέδραμε οικονομικά στην αγορά εξοπλισμού για το δημοτικό σχολείο και στην ανέγερση του μνημείου του ήρωα της κοινότητας Γεώργιου Κατσαρή.

Ο Σύλλογος Ασγατιτών Αμερικής με μια ιστορία σχεδόν 80 χρόνων αποτελεί καύχημα για την Ασγάτα και παράδειγμα προς μίμηση.Σε όλα σχεδόν τα έργα που έγιναν στο χωριό μας αλλά και σε κάθε περίσταση που θα χρειαστεί οι “Αμερικάνοι” δηλώνουν παρόντες.Ο σύλλογος διατηρεί τρία τμήματα, Ανδρών, Γυναικών και Νεολαίας και η δράση του στην Αμερική όπου μετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της ομογένειας είναι

αξιοζήλευτη.

Από το 2008 ιδρύθηκε το ποδοσφαιρικό σωματείο Νεολαία Ασγάτας – Βάσας – Σανίδας με έδρα την Ασγάτα, για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Το σωματείο διαθέτει και ακαδημία ποδοσφαίρου στην οποία συμμετέχουν αρκετά παιδιά. Το 2004 έγιναν τα έργα επέκτασης του γηπέδου με τη δημιουργία αποδυτηρίων και άλλων χώρων και το 2011 ηλεκτροδοτήθηκε. Τα έργα του 2004 και 2011 έγιναν με χρηματοδότηση του ΚΟΑ με στόχο να γίνει περιφερειακό στάδιο.

Εικονική Περιήγηση
Βίντεο
Λεύκωμα Εκδηλώσεων
Θεατρικές Παραστάσεις

© Copyright 2023 - Ασγάτα / Designed & Developed by NETinfo Plc