Κοινοτικές Υπηρεσίες

Το 1956 ο αείμνηστος Κώστας Πύρρος αγόρασε το χώρο της σημερινής βιβλιοθήκης, με πρόγραμμα να κατεδαφίσει τα σπίτια που υπήρχαν τότε εκεί και να δημιουργήσει αυτό περίπου που είναι σήμερα. Το Δεκέμβριο 1965 πέθανε χωρίς να ολοκληρωθεί το έργο του αφήνοντας όμως διαθήκη η οποία κληροδοτούσε τον χώρο στο χωριό και επιπλέον άφηνε ένα ποσό για την συντήρηση του έργου.

Το έργο ολοκληρώθηκε τελικά 1992 με συνολικό κόστος περίπου με κόστος 32000 Λ.Κ, που καλύφθηκε κατά το ένα τρίτο με κρατική χορηγία και το υπόλοιπο από τον σύνδεσμο αποδήμων, τον σύλλογο Αμερικής και το κοινοτικό συμβούλιο. Έτσι το όνειρο του αείμνηστου Κ. Πύρρου πραγματοποιήθηκε και το χωριό διαθέτει μια ωραιότατη πλατεία και βιβλιοθήκη.

Όπως η πλατεία και η βιβλιοθήκη, έτσι και το κοινοτικό πάρκο είναι δημιουργήματα  του μεγάλου ευεργέτη Κώστα Πύρρου.Φυσικά με την πάροδο των πολλών χρόνων το έργο αυτό συνεχίστηκε από το κοινοτικό συμβούλιο Ασγάτας, τους αποδήμους Ασγάτας και τον σύλλογο Αμερικής Ασγάτας που με διάφορες εκδηλώσεις όπως χοροεσπερίδες, εκθέσεις και την έκδοση του βιβλίου για την Ασγάτα μαζεύονται χρήματα για την συντήρηση των έργων αυτών.

Εικονική Περιήγηση
Βίντεο
Λεύκωμα Εκδηλώσεων
Θεατρικές Παραστάσεις

© Copyright 2023 - Ασγάτα / Designed & Developed by NETinfo Plc